Helsingin kaupunginorkesterin kenraaliharjoituksessa

Olimme valinnaisen klassisen musiikin ryhmän (muk) kanssa kuuntelemassa Helsingin kaupunginorkesterin kenraaliharjoitusta Sibelius V -konserttiin 2.10.2015. Harjoitus levytettiin, ja osalle yleisöstä hiljaa oleminen osoittautui haasteeksi. Valtaosa yleisöstä kuitenkin käyttäytyi hyvin esimerkillisesti (mm. Kruununhaan yläasteen oppilaat).

Orkesteri virittää. Kapellimestari John Storgårds aloittaa harjoituksen. Ilmoille kajahtaa mahtipontinen aloitus Antonin Dvorakin teoksesta Viulukonsertti a-molli op.53. Orkesteri soitti hyvällä fiiliksellä ja se taisi tarttua myös yleisöön.

Solistina toimi viuluvirtuoosi Christian Tetzlaff. Hänen soittonsa oli ilmiömäistä. Hän soitti hyvin tunteella ja korkeimmat äänet soivat hyvin kauniisti. Musiikki oli helppoa ja mukavaa kuunneltavaa ja ensimmäinen osa Allegro ma non troppo kului kuin siivillä. Kyseinen osa päättyi voimakkaaseen duurisointuun.

Valtaosa yleisöstä kuitenkin käyttäytyi hyvin esimerkillisesti (mm. Kruununhaan yläasteen oppilaat).

Toinen osa Adagio ma non troppo alkoi hyvin hiljaa viulujen kauniilla sisääntulolla. Orkesteri soitti täysin oikein, mutta itse kapellimestarin täytyi pyytää yleisöä olemaan hiljaa. Pyyntö täytyi toistaa englanniksi, sillä suomen kieli ei näyttänyt tehoavan. Huumoriakin löytyi, sillä kapellimestari uhkasi toistaa pyynnön myös ruotsiksi. Yleisön hiljettyä osa aloitettiin alusta. Osa oli hyvin kaunis ja tunteita herättävä. Osaa ei soitettu kuitenkaan loppuun, sillä solisti näki sen olevan tarpeetonta.

Kolmatta osaa Allegro giocoso ma non troppo ei käyty ollenkaan. Orkesteri ja solisti pääsivät siis viettämään taukoa. Me taas palasimme takaisin koululle hyvissä tunnelmissa.

Teksti: Joni Taskinen 8 G

Kuva: Timo Pihkanen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s